Флешка. Що це?

Флешка - це вид пристрою, що запам'ятовує, яке має маленький або дуже маленький розмір і здатне поміщати в себе великий або дуже великий обсяг інформації. Флешки увійшли в наш сьогоднішній світ, як незмінний атрибут сучасної людини. В епоху інформаційних технологій всім потрібні носії інформації: швидкі, якісні, надійні і за розумною ціною. Кожен з нас може зберігати на флешках документи, фотографії, файли для роботи, програми та багато іншого. Основна функція флешок - це зберігання, перенесення і обмін даними.

Основні компоненти флешки:
• USB-інтерфейс (частіше USB 2.0 або 3.0 Стандарт-А, іноді microUSB) - забезпечує фізичне з'єднання з комп'ютером;
• Контролер - невеликий мікроконтролер з вбудованими ROM і RAM;
• NAND-чіп флеш-пам'яті - зберігає інформацію;
• Осцилятори - генерує синхронизирующий сигнал (12 MHz) для шини USB.

На більшості флешок повсюдно використовуються файлові системи сімейства FAT. Залежно від розміру накопичувача застосовуються FAT16, FAT32 або exFAT. Для флешок розміром 64Гб і більше використовуються NTFS або exFAT.

1 - USB-роз'єм; 2 - мікроконтролер; 3 - контрольні точки; 4 - мікросхема флеш-пам'яті; 5 - кварцовий резонатор; 6 - світлодіод; 7 - перемикач «захист від запису»; 8 - місце для додаткової мікросхеми пам'яті

Флешки мають різні варіації матеріалів корпусу. Сам чіп - пам'ять - мало чим відрізняється, крім обсягу пам'яті, швидкості і фірми-виробника, як ви вже зрозуміли. Зате корпус може виконуватися з найрізноманітніших матеріалів. А саме:
Пластикові флешки (флешки в пластиковому корпусі);
Металеві флешки (флешки в металевому корпусі);
Дерев'яні флешки (флешки в корпусі з натурального дерева, еко-флешки);
Шкіряниі флешки (корпус зі шкіри або якісного шкірозамінника);
Ексклюзивні та індивідуальні флешки.

На нашому сайті ви можете замовити абсолютно будь-які флешки. У нас є багато варіантів самих незвичайних і оригінальних флеш-накопичувачів, які задовольнять будь-які ваші запити. Наші менеджера допоможуть вам вибрати найоптимальніші варіанти, виходячи із завдань і цілей, які ви ставите перед собою. Для вашої зручності, на сайті є можливість спілкування з нашими менеджерами в режим он-лайн.